Welke iPhone moet ik kopen?

Recent heeft Apple de langverwachte iPhone 6 en iPhone 6 Plus gelanceerd. De vraag die nu door veel mensen gesteld wordt is; welke nieuwe iPhone moet ik kopen. Voor het eerste in de geschiedenis van Apple brengt het bedrijf twee high-end smartphones op de markt en daardoor stellen veel mensen zich zelf de vraag welke van de twee ze moeten kopen. Je kunt namelijk kiezen tussen een iPhone 6 met 4,7 inch beeldscherm of een iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm. Maar er zijn nog meer iPhones verkrijgbaar dus het is ook nog mogelijk om de iPhone 5s of juist de iPhone 5c te kopen. Hier lees je of het de moeite waard is om te upgraden naar een iPhone 6 of iPhone 6 Plus!

Keuze mede afhankelijk van je financiële middelen

De keuze tussen de verschillende iPhones is vooral afhankelijk van van je financiële middelen. Zijn je financiële middelen beperkt dan kun je op basis hiervan al een mogelijke keuze maken. De twee nieuwe iPhones zijn namelijk prijzig en niet iedereen is bij machten om zoveel geld uit te geven aan een smartphone. De iPhone 6 Plus kost namelijk een slordige honderd euro meer dan de iPhone 6. Zijn je financiële middelen beperkt dan valt de iPhone 6 misschien al bij voorbaat af.

Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om toch een felbegeerde iPhone 6 Plus te kopen. Je kunt er namelijk voor kiezen om de iPhone 6 Plus met een abonnement aan te schaffen en dan is de aanschafprijs verwerkt in de maandelijkse betaling van het abonnement. Dit geldt eveneens voor de iPhone 6. Met een abonnement is het voor iedereen min of meer mogelijk om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Als je er zeker van bent dat je een nieuwe iPhone wilt gaan kopen en je weet nog niet helemaal zeker welke van de twee toestellen het beste bij je past lees hier de verschillen tussen iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Kies de juiste iPhone

Het kiezen van de juiste nieuwe iPhone hangt voornamelijk af van je eigen behoeften. Wat wil je allemaal met de iPhone doen en wat ben je bereid om maandelijks te betalen voor een mobiel abonnement. Het grootste verschil tussen iPhone 6 en iPhone 6 Plus is het beeldscherm formaat. iPhone 6 Plus behoort officieel tot de phablets en de iPhone 6 kan nog omschreven worden als een smartphone. Het formaat is voor veel mensen bepalend want wil je wel met een ‘koelkast’ van een mobiele telefoon lopen? Maar de iPhone 6 Plus is op bepaalde punten beter en dat voor maar honderd euro meer. Zo is de iPhone 6 Plus voorzien van een Full HD display met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels en de iSight camera van de iPhone 6 Plus is uitgerust met optische beeldstabilisatie. Dit zijn de punten waar de iPhone 6 Plus beter is dan iPhone 6.

Vind je het niet erg om geen Full HD beeldscherm te hebben en vind je het niet belangrijk om mooie foto’s te maken, kies dan voor de iPhone 6. Het toestel is op alle andere punten exact het zelfde en daarbij komt kijken dat iPhone 6 veel comfortabeler in de handen ligt en makkelijk met één hand te bedienen is. Vind je de nieuwe iPhone toch te duur dan kun je uiteindelijk nog altijd de iPhone 5s of iPhone 5c kopen, als je die nog niet in je bezit hebt.