iPhone 6 vs Samsung Galaxy S6

iPhone-6-vs-Samsung-Galaxy-S6-image

De één loopt over straat druk in de weer met zijn iPhone en de ander met zijn Galaxy. De twee grote topmerken Samsung en Apple staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de allerbeste telefoons van dit moment. Miljarden mensen vanuit de hele wereld hebben één van deze telefoons. Maar welke telefoon is nou eigenlijk de beste? Wij hebben een onafhankelijke vergelijking gemaakt tussen de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6 zodat u een beter inzicht krijgt wat de overeenkomsten zijn tussen de beide telefoons maar ook wat juist de verschillen zijn.

Design

De designs van de iPhone 6 en de Galaxy S6 zijn al meerder malen met elkaar vergeleken. Beide telefoons beschikken over een behuizing van metaal met hoeken die iets afgerond zijn. De iPhone 6 heeft een 4,7 inch-scherm, terwijl de Galaxy S6 een 5,1 inch-scherm heeft. Toch zijn ze qua afmetingen ongeveer gelijk. Toch is de Galaxy S6 een stukje hoger en breder dan de iPhone 6. Het gewicht van de Galaxy S6 is 138 gram en van de iPhone 6 129 gram. Dit komt waarschijnlijk doordat de Galaxy is voorzien van een laag Gorilla Glass 4 aan zowel de voor- als achterzijde.

Camera

De camera’s van Apple doen het altijd goed. Dit keer wilt Apple zich vooral onderscheiden door het gebruiksgemak en de snelheid waarmee de foto’s worden genomen aan te passen. Samsung daarin tegen wilt juist met de Galaxy camera grote stappen maken. De iPhone 6 doet het met 8 megapixel en de Galaxy S6 met maar liefst 16 megapixels. Megapixels zeggen lang niet alles over de kwaliteit van een foto, maar het is wel een erg groot verschil.

Schermkwaliteit

Beide toestellen hebben een hoge schermresolutie waardoor afzonderlijke pixels lastig te zijn onderscheiden. Omdat de Galaxy een super-amoled-paneel heeft, zijn zowel het contrast als de helderheid van een hoge kwaliteit. Ook de iPhone heeft een prima schermkwaliteit. Het scherm van de iPhone is onder andere voorzien van prima kijkhoeken en een goede kleurreproductie. Als u echter de buitenlucht ingaat, zult u last krijgen van spiegelingen en zal u de helderheid moeten opschroeven om het beeld goed te kunnen zien. Op het gebied van schermkwaliteit scoort de Galaxy S6 erg goed.

Android vs. iOS

De apparaten verschillen weinig van elkaar. Uiteindelijk moet u dus vooral kiezen tussen Android en iOS. Beide besturingssystemen zijn fantastisch. Android maakt nu al helemaal indruk met het nieuwe TouchWiz. Daardoor voelt de Galaxy nog een stuk vlotter en hapert de Galaxy ook minder dan zijn voorgangers. Het is aan u zelf voor welk besturingssysteem u kiest.

Conclusie

Beide telefoons lijken veel op elkaar, maar dat neemt niet weg dat er ook duidelijke verschillen zijn. Zo is het scherm van de Galaxy S6 een stuk helderder en scherper. Daarnaast is het Samsung toestel voorzien van modernere specs, waaronder een octacore-processor, beter camera’s, en meer werkgeheugen. De iPhone 6 is ook een uitstekend toestel dat beschikt over hard- en software die perfect op elkaar zijn afgestemd. Voor welke telefoon u ook gaat, het heeft grotendeels te maken met uw voorkeur van het besturingssysteem.