De BESTE prepaid simkaart provider van 2016!

Op zoek naar de allerbeste prepaid simkaart provider van dit moment? In dit blogartikel leggen we onafhankelijk uit welke prepaid simkaart provider de beste is van dit moment. – GoedkopePrepaidSimkaart.nl

Wat is de beste prepaid simkaart provider van 2016? Het antwoord vind je hier!:

Provider Belkosten SMS Mobiel internet  Netwerk Klanttevredenheid Totaal cijfer
Simyo 9 8 8 8 8,4 8,3
Vodafone 7,5 7 8,5 7 7,9 7,6
KPN 6 7 7 8 8 7,2
Tele2 5 7 6 7,5 7,9 6,7
Telfort 5 9 7 8 7,9 7,4
Ortel 4 9 9 8 7,9** 7,6

Zoals blijkt in bovenstaande tabel komt Simyo met het hoge cijfer van 8,3 als beste uit de test.

De top 6 prepaid providers:

 1. Goedkope prepaid simkaart bij SimyoSimyo:
  Bij Simyo betaal je 10 cent voor een belminuut en 10 cent voor het versturen van een sms’je. Voor mobiel internet betaal je 15 cent per MB en zijn er slimme internetbundels om de kosten zo laag mogelijk te houden. Naast de lage kosten maak je gebruik van het betrouwbare KPN netwerk en ook de klanttevredenheid scoort volgens de Consumentenbond een dikke 8,4.
  De beste prepaid simkaart provider van dit moment is dan ook Simyo met een totale score van 8,3.
 2. Vodafone prepaid simkaartVodafone:
  Op de tweede plaats volgt Vodafone met een ruime voldoende, namelijk een mooie 7,6. Voor een belminuut betaal je 20 cent en voor een sms 14 cent. Hiernaast is het gebruik van mobiel internet niet duur, met 15 cent per MB en slimme internetbundels kun je ook hier de kosten laag houden.
  Vodafone komt in totaal op een mooi cijfer, een 7,6.
 3. Ortel prepaid simkaartOrtel:
  Ortel is met een podiumplaats misschien wel de verrassing van de lijst met de 6 beste prepaid simkaart providers. Ortel scoort als enige niet goed op de belkosten. Zo rekenen zij een starttarief terwijl de andere 5 dit niet doen. Op het bellen na scoort Ortel erg goed. Ze maken gebruik van het betrouwbare KPN netwerk en rekenen voor een sms’je maar 8 cent. Ook mobiel internet is erg goedkoop met 8 cent per MB of met een slimme internetbundel.
  Ortel komt net als Vodafone op het mooie cijfer 7,6 uit. Ortel is na Vodafone geplaatst doordat ze nog een starttarief rekenen voor het bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers.
 4. telfort-logoTelfort:
  Telfort valt net buiten het podium met een totaal cijfer van 7,4 scoort het echter zeker niet slecht. Ook Telfort verliest de strijd met Simyo en Vodafone op het gebied van de belkosten. Telfort rekent 36 cent voor een belminuut en voor het versturen van een sms 8 cent. Voor mobiel internet rekent de provider 25 cent per MB en geeft het goede mogelijkheden voor slim mobiel internetten. Met goede internetbundels.
  Al met al komt Telfort dus op het cijfer: 7,4.
 5. KPN prepaid simkaartKPN: 
  KPN, het grootste telecombedrijf van Nederland komt er in dit overzicht niet heel goed vanaf met een 5e plek. Dit komt grotendeels doordat de provider zich veel richt op kwaliteit en nooit de goedkoopste is geweest. Voor mobiel bellen rekent de provider 30 cent per minuut, dit is drie keer zoveel als de nummer 1, Simyo. Voor een SMS rekent KPN 16 cent en voor een MB 25 cent. Net als de andere providers zijn er diverse internetbundels beschikbaar.
  Al met al komt KPN toch op een ruime voldoende, een 7,2.
 6. Tele2 LogoTele2:
  Tele2, de lantaarndrager van deze lijst komt als enige op een cijfer onder de 7. Met een 6,7 valt deze provider in onze ogen, en dus vooral qua prijs, een beetje tegen. Voor een minuut bellen betaal je bij Tele2 35 cent, een sms versturen kost 15 cent. De slag wordt vooral verloren door de erg hoge prijs voor één MB internet, namelijk €2,50. Het verbaasde ons dan ook zeer dat er wel mogelijkheden zijn voor slimme internetbundels. Bijvoorbeeld eentje die al te koop is voor €1,-.
  Tele2 komt op een totale score uit van 6,7.

In dit overzicht is erg sterk gekeken naar de prijs, de kosten die een mobiele telefoongebruiker heeft als er gebruik wordt gemaakt van prepaid. De laagste prijs is per categorie beloond door een goed cijfer. De kwaliteit van de providers is in acht genomen door te kijken naar de kwaliteit van het netwerk en de klanttevredenheid. De klanttevredenheid is dit jaar uitgevoerd door de Consumentenbond en hebben we in dit artikel gebruikt.

In de bovenstaande tabel zijn de cijfers te vinden waarop de verschillende prepaid simkaart providers scoren volgens GoedkopePrepaidSimkaart.nl. Deze cijfers zijn gegeven op een schaal van 1 tot 10. Hierbij is rekening gehouden met de volgende aspecten:

 1. Belkosten; gekeken naar de belkosten per minuut en starttarief;
 2. Sms: gekeken naar de kosten van een sms;
 3. Mobiel internet: gekeken naar de kosten per MB en de mogelijkheden en prijzen van het afsluiten van een bundel voor mobiel internet;
 4. Kwaliteit van het mobiele netwerk;
 5. Klanttevredenheid: gekeken naar de kwaliteit van het bellen en sms’en, % storingen van het bellen, % storingen van het sms’en, de kwaliteit van het mobiele internet, % storingen van het mobiele internet, algemene tevredenheid van de provider en het % administratieve problemen;

Simkaarten vergelijken**Voor de klanttevredenheid van Ortel hebben we de laagste klanttevredenheid genomen, omdat de consumentenbond deze provider niet heeft meegenomen in zijn klanttevredenheidsonderzoek.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het gehele artikel dan kun je hieronder onze bevindingen en vergelijkingen vinden. Hier staat uitgelegd hoe we tot bovenstaande conclusie zijn gekomen!

Een inhoudsopgave van dit artikel, wel zo overzichtelijk:

 • De prijsverschillen tussen het mobiel bellen via prepaid;
 • De prijsverschillen tussen sms’en via prepaid;
 • Prepaid mobiel internet, de verschillen;
 • Betrouwbaarheid van de verschillende netwerken;
 • Conclusie: Welke provider is het beste als het gaat om een prepaid simkaart?
 • Meer informatie over prepaid en prepaid simkaarten:
  • Wat houdt ‘prepaid’ nu eigenlijk in?;
  • Wat zijn de voordelen van een prepaid simkaart (ten opzichte van een sim only of normaal telefoonabonnement)?;

We kunnen dan ook wel concluderen: “Prepaid is zeker niet ouderwets!”. Sterker nog, misschien is prepaid wel weer de toekomst!

Categorie 1: De prijs van mobiel bellen met een prepaid simkaart;

Prepaid bellen kan zeker niet meer worden omschreven als duur. Bij de goedkoopste prepaid simkaart betaal je voor 10 cent per minuut naar ieder vast en ieder mobiel telefoonnummer in Nederland. Simyo staat dan ook fier op nummer 1 in deze categorie. Het mooie van Simyo is dat zij net als de gehele top 5 geen starttarief hebben. De meter begint als het ware te lopen na de eerste belminuut. Voor 10 seconden bellen betaal je dus 10 cent. Hetzelfde geldt voor een telefoongesprek van 59 seconden. Na de 60e seconde ga je per seconde betalen. Wel zo eerlijk!

Na Simyo komt Vodafone met 20 cent per minuut. Dit verschil is natuurlijk al echt aardig groot, je betaalt namelijk twee keer zo veel. Zeker omdat de meeste telefoongesprekken binnen de minuut worden afgerond.

Na Vodafone komen er drie die redelijk bij elkaar in de buurt liggen, namelijk KPN met 30 cent, Tele2 met 35 cent en Telfort met 36 cent per minuut.

Tot slot komt op de 6e plaats Ortel. De provider die zich vooral richt op ‘bellen naar het buitenland’ komt voor het bellen naar vaste telefoonnummers nog goed uit de bus met 15 cent per minuut, zou je denken. Echter, hanteert Ortel een starttarief van 29 cent. Een gesprek van een halve minuut kost dus bij Ortel naar mobiel geen 15 cent, maar 44 cent. Iets wat vergeleken met Simyo zo’n 440% hoger is.

 1. Simyo: 10 cent per minuut – Starttarief: Eerste minuut.
  Ons cijfer: 9
 2. Vodafone: 20 cent per minuut – Starttarief: Eerste minuut.
  Ons cijfer: 7,5
 3. KPN: 30 cent per minuut – Starttarief: Eerste minuut. 
  Ons cijfer: 6
 4. Tele2: 35 cent per minuut – Starttarief: Eerste minuut. 
  Ons cijfer: 5
 5. Telfort: 36 cent per minuut – Starttarief: Eerste minuut. 
  Ons cijfer: 5
 6. Ortel: 15 cent – 25 cent voor een mobiel telefoonnummer Starttarief: €0,29.
  Ons cijfer: 4

Afrekenen per seconde:

Bij bovenstaande providers worden alle gesprekken afgerekend per seconde. Bij diverse andere prijsvechters of andere prepaid simkaarten rekenen de providers per minuut. Let hier altijd goed op. Een telefoongesprek van 1 minuut en 1 seconde kost bij deze providers namelijk 2 minuten.

Categorie 2: De prijs van sms’en met een prepaid simkaart;

Omtrent de prijs van het versturen van sms’jes valt weinig te discussiëren. De goedkoopste provider is hierin simpelweg de beste. Daarom krijgen Ortel en Telfort van ons het cijfer 9. Zij rekenen maar 8 cent voor het versturen van een sms bericht. Hierna volgt Simyo met een 8, deze provider rekent voor een sms’je even veel als voor een minuut bellen. Tot slot volgen Vodafone, Tele2 en KPN met het cijfer 7. Zij rekenen 14,15 en 16 cent.

Ondanks dat er qua prijs kleine verschillen zijn tussen de providers is het belangrijk dat mocht je veel sms’en goed kijkt naar de onderstaande prijzen. Als KPN je provider is betaal je namelijk precies twee keer zoveel als bij de providers Ortel en Telfort.

 1. Ortel: 8 cent
  Ons cijfer: 9
 2. Telfort: 8 cent
  Ons cijfer: 9
 3. Simyo: 10 cent
  Ons cijfer: 8
 4. Vodafone: 14 cent
  Ons cijfer: 7
 5. Tele2: 15 cent
  Ons cijfer: 7
 6. KPN: 16 cent
  Ons cijfer: 7

Categorie 3: De prijs van mobiel internet met een prepaid simkaart;

Mobiel internetten via een prepaid simkaarten. In Nederland is nog lang niet iedereen op de hoogte van het feit dat het mogelijk is om mobiel te internetten met prepaid en zeker niet iedereen weet dat het ook nog redelijk goedkoop is. De prijzen van het mobiele internet gebruik per MB, op de prepaid manier, lopen nog wel veel uiteen. Maar als je slim je internetbundels aanschaft is het, ongeacht je provider, mogelijk om goedkoop gebruik te maken van het mobiele internet.

Ortel komt volgens ons als beste uit de test omtrent hun prijs voor mobiel internetten met een prepaid kaart. Ze rekenen 8 cent per MB en hebben diverse internetbundels waarmee je van te voren mobiel internet kan afkopen. Bijvoorbeeld een bundel van €2,50 waarmee je een gehele week gebruik kan maken van mobiel internet, met een maximaal gebruik van 50 MB. Hierdoor krijgt deze provider voor dit onderdeel van ons een 9.

Vodafone volgt op een mooie tweede plaats. Voor één MB betaal je hier 15 cent, een stuk meer dan bij Ortel. Maar ook bij Vodafone is het mogelijk om slimme internetbundels aan te schaffen. Bij Vodafone zijn ze niet zuinig met het aantal MB’s die je voor een laag bedrag kunt afkopen. Vodafone scoort dan ook een mooie 8,5.

Simyo volgt Vodafone bijna op de voet, met 15 cent per MB betaal je hier per MB evenveel. De internetbundels die Simyo aanbiedt zijn erg flexibel, je kunt deze namelijk per dag aanpassen. Simyo staat niet boven Vodafone, omdat je hier net iets minder aantal MB’s ontvangt voor hetzelfde geld bij Vodafone. Hierom scoort Vodafone een 8,5 en Simyo een nette 8.

Na de duidelijke top 3 op het mobiel internet gebied voor de prepaid sim volgt op een gedeelde 4e plaats KPN en Telfort. Deze providers rekenen eigenlijk hetzelfde voor mobiel internet. 25 cent per MB en er zijn diverse handige internetbundels waarmee je ervoor kunt zorgen dat je niet teveel betaalt voor mobiel internet.

Tot slot komt Tele2 op de 6e plaats. Voor een enkele MB rekenen zij namelijk nog steeds €2,50. Erg achterhaald, want dit zijn prijzen die jaren geleden normaal waren maar tegenwoordig echt niet meer kunnen. Het kromme is dat de provider wel slimme prepaid internetbundels kan aanbieden. Zo heeft Tele2 een bundel voor €1,- waarmee je voor een dag 20 MB kan downloaden via het mobiele netwerk. Mocht je echter geen bundel hebben dan betaal je de volle pond. Je zal dus bij deze provider altijd erg scherp moeten zijn als je mobiel internet gebruikt. Niet zo prettig, en hierom krijgt de Tele2 een matige 6. Dit cijfer haalt net een voldoende doordat ze het wel mogelijk maken prepaid bundels aan te schaffen. Maar let dus op, zorg dat als je mobiel internet via Tele2, dat je van te voren altijd een internetbundel aanschaft.

 1. Ortel: 8 cent per MB of €2,50 per week mobiel internet (50MB);
  Ons cijfer: 9
 2. Vodafone: 15 cent per MB of €1,- per dag mobiel internet (100MB);
  Ons cijfer: 8,5
 3. Simyo: 15 cent per MB of €1,- per dag mobiel internet (20MB);
  Ons cijfer: 8
 4. KPN: 25 cent per MB of €1,- per dag mobiel internet (100MB);
  Ons cijfer: 7
 5. Telfort: 25 cent per MB of €2,50 per maand mobiel internet (50MB);
  Ons cijfer: 7
 6. Tele2: €2,50 (250 cent) per MB €1,- per dag mobiel internet (20MB).
  Ons cijfer: 6

Categorie 4: Betrouwbaarheid van de verschillende netwerken;

Betrouwbaarheid van een netwerk is erg belangrijk, als mobiele telefooneigenaar wil je natuurlijk overal waar je bent goed bereik hebben. Dit geldt zowel voor de mogelijkheid om te bellen als een goed bereik voor mobiel internet, en dan het liefst 4G.

Door tevredenheid van klanten, aantal storingen per netwerk en eigen onderzoek komen wij tot de conclusie dat de providers die het KPN netwerk gebruiken bovenaan staan. Hierdoor krijgt KPN, Simyo, Ortel en Telfort een mooie 8. Hierna volgt het mobiele netwerk van T-Mobile, hierdoor krijgt Tele2 een 7,5. Tot slot komt het netwerk van Vodafone, het netwerk dat net iets minder bereik heeft dan T-Mobile en hierdoor uitkomt op een 7.

 1. KPN maakt gebruik van het netwerk van KPN
  Ons cijfer: 8
 2. Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN
  Ons cijfer: 8
 3. Ortel maakt gebruik van het netwerk van KPN
  Ons cijfer: 8
 4. Telfort maakt gebruik van het netwerk van KPN
  Ons cijfer: 8
 5. Tele2 maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile
  Ons cijfer: 7,5
 6. Vodafone maakt gebruik van het netwerk van Vodafone
  Ons cijfer: 7

Categorie 5: Klanttevredenheid providers;

Uitslagconsumentenbondprovidermonitor-juli2015

Bovenstaand onderzoek is uitgevoerd door de Consumentenbond. Hun onderzoek is hier te lezen.

Doordat de Consumentenbond een grondig onderzoek doet naar de klanttevredenheid en overige kwaliteiten van de mobiele providers hebben we deze resultaten meegenomen in onze meting voor ‘beste prepaid simkaart provider’.

Conclusie: Welke provider is het beste als het gaat om een prepaid simkaart?

Om niet alle lezers te verplichten om het gehele artikel te lezen staat de conclusie / samenvatting van dit artikel bovenaan.

Bellen naar het buitenland:

In deze vergelijking hebben we het bellen naar het buitenland buiten beschouwing gelaten. Dit komt doordat de verschillende providers verschillende prijzen rekenen voor de verschillende landen. Bellen naar het buitenland is hierdoor een hele andere categorie. Dit vergelijken we natuurlijk wel graag voor je. Mocht je meer willen weten over hoe goedkoop te bellen naar het buitenland dan kun je op deze pagina meer informatie vinden: Bellen naar het buitenland.

Vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact op met info(A)goedkopeprepaidsimkaart.nl.

Prepaid bellen, sms’en en mobiel internetten? Wat houdt dat in en wat zijn de voordelen van het gebruiken van een prepaid simkaart?

Voor de mobiele telefoongebruikers met bovenstaande vragen hieronder nog iets meer informatie over wat prepaid en een prepaid simkaart nu eigenlijk inhoudt.

Wat houdt ‘prepaid’ nu eigenlijk in?

In Nederland hebben de meeste mobiele telefoongebruikers een mobiel telefoonabonnement. Hierdoor zou het zomaar dat je nog niet helemaal duidelijk voor ogen hebt wat prepaid is.

De definitie volgens het woordenboek:
Prepaid is de benaming die wordt gegeven aan diensten die verleend worden waarvoor reeds een vooruit bedrag betaald is.”

Deze definitie laat al redelijk zien wat prepaid is. Voor een prepaid simkaart betekent dit simpelweg dat je vooraf je gebruik gaat maken van het mobiele netwerk ervoor moet zorgen dat er geld op je ‘prepaid kaart’ staat. Het geld wat er op je simkaart staat kun je hierna gebruiken om mobiel te bellen, te sms’en en mobiel te internetten.

Een vraag die we regelmatig krijgen is: “Is een prepaid simkaart niet wat ouderwets? Ik kan ook gewoon een mobiel telefoonabonnement aanschaffen!”.

In onze mening is prepaid verre van ouderwets, het heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een abonnement.

Wat zijn de voordelen van een prepaid simkaart (ten opzichte van een sim only of normaal telefoonabonnement)?;

Het nummer 1 voordeel van een prepaid simkaart is het feit dat je heel gemakkelijk je kosten in de gaten kunt houden. Doordat je van te voren beltegoed op je simkaart moet zetten geef je jezelf eigenlijk een soort van budget. Met dit budget kun je namelijk bellen, sms’en en mobiel internetten. Door van te voren beltegoed op een simkaart te zetten is het direct duidelijk hoe veel geld je van plan bent uit te geven. Tevens geeft dit een limiet aan. Het is namelijk niet mogelijk om over dit limiet heen te gaan zonder opnieuw op te waarderen. Met een mobiel telefoonabonnement werkt dit volledig anders. Met een abonnement koop je van te voren ook een aantal belminuten in, maar hiermee ben je niet gebonden aan een bepaald budget. Dit betekent dat als je je eigen mobiele telefoongebruik niet in de gaten hebt gehouden kun je aan het eind van de maand voor verrassingen komen te staan. Dit is met een prepaid simkaart niet mogelijk.

Naast de controle op je uitgaven is een tweede voordeel simpelweg dat je voor €5,- al een nieuwe prepaid simkaart kan aanschaffen. Op deze simkaarten staat een bedrag dat direct gebruikt kan worden om te bellen. Voor het eerste gebruik is het dan ook niet nodig om het beltegoed op te waarderen.

Overige voordelen van prepaid simkaarten zijn: overal verkrijgbaar, opwaarderen is erg gemakkelijk en de beste Nederlandse netwerken bieden prepaid simkaarten aan.

Comments: 1.328

 1. Pingback: prices of cialis
 2. Pingback: Viagra jelly
 3. Pingback: ciprofloxacin drug
 4. Pingback: cheap cialis
 5. Pingback: viagra substitute
 6. Pingback: cheap ed pills
 7. Pingback: levitra usa
 8. Pingback: buy cialis 20mg
 9. Pingback: what is sildenafil
 10. Pingback: viagra mail order
 11. Pingback: tadalafil cialis
 12. Pingback: pay day loans
 13. Pingback: personal loans
 14. Pingback: gambling bot
 15. Pingback: instant loans
 16. Pingback: god55 casino
 17. Pingback: viagra 100mg
 18. Pingback: cialis to buy
 19. Pingback: cialis internet
 20. Pingback: cialis buy
 21. Pingback: 20 cialis
 22. Pingback: generic for cialis
 23. Pingback: slot machine games
 24. Pingback: sildenafil viagra
 25. Pingback: buy viagra online
 26. Pingback: purchase viagra
 27. Pingback: cheap viagra
 28. Pingback: viagra dosage
 29. Pingback: cheapest viagra
 30. Pingback: cheap tadalafil
 31. Pingback: levitra
 32. Pingback: gambling games
 33. Pingback: slot machines
 34. Pingback: cialis 20mg
 35. Pingback: generic viagra
 36. Pingback: Google
 37. Pingback: buy sildenafil
 38. Pingback: bitsler
 39. Pingback: stake bitcoins
 40. Pingback: Financial career
 41. Pingback: cheap viagra
 42. Pingback: trade crypto
 43. Pingback: cialis cost
 44. Pingback: viagra
 45. Pingback: Denver SEO company
 46. Pingback: Cialis 80 mg uk
 47. Pingback: seo agency durango
 48. Pingback: dallas bartenders
 49. Pingback: buy Cialis 60mg
 50. Pingback: Cialis 60 mg otc
 51. Pingback: Cialis 80mg tablet
 52. Pingback: rxtrustpharm.com
 53. Pingback: Cialis 80mg online
 54. Pingback: buy viagra generic
 55. Pingback: cialis online
 56. Pingback: levitra 40mg usa
 57. Pingback: http://lm360.us/
 58. Pingback: realistic dong
 59. Pingback: buszcentrum.com
 60. Pingback: buy viagra
 61. Pingback: bullet massager
 62. Pingback: actos 30mg uk
 63. Pingback: ucuz uçak bileti
 64. Pingback: amaryl 1 mg coupon
 65. Pingback: macca
 66. Pingback: giayu2
 67. Pingback: buy viagra sydney
 68. Pingback: aricept 10mg price
 69. Pingback: www.bee-rich.com
 70. Pingback: cialis reviews
 71. Pingback: cheap tadalafil
 72. Pingback: wasmachine kapot
 73. Pingback: manamana
 74. Pingback: buy hemp online
 75. Pingback: benicar 40mg price
 76. Pingback: havuz malzemeleri
 77. Pingback: ev dekorasyonu
 78. Pingback: kamado grill
 79. Pingback: Buy weed online
 80. Pingback: cialis tadalafil
 81. Pingback: Puppies near me
 82. Pingback: THC VAPE JUICE
 83. Pingback: buy cialis
 84. Pingback: catapres nz
 85. Pingback: CBD Oil Extract
 86. Pingback: Prism Heights
 87. Pingback: buy viagra
 88. Pingback: how to buy celexa
 89. Pingback: eşofman
 90. Pingback: yys danışmanlık
 91. Pingback: can ed be reversed
 92. Pingback: cipro cheap
 93. Pingback: viagra canada
 94. Pingback: internet haber
 95. Pingback: casino games
 96. Pingback: gambling games
 97. Pingback: tiktok followers
 98. Pingback: find out more
 99. Pingback: online gambling
 100. Pingback: casino online usa
 101. Pingback: slot games
 102. Pingback: usa pharmacy
 103. Pingback: o-dsmt
 104. Pingback: pfizer viagra buy
 105. Pingback: Change DMT
 106. Pingback: buy tadalafil
 107. Pingback: Weed Wax
 108. Pingback: cure car insurance
 109. Pingback: canada pharmacy
 110. Pingback: viagta
 111. Pingback: film
 112. Pingback: pubg hileleri
 113. Pingback: order 50mg viagra
 114. Pingback: What song is this?
 115. Pingback: viagra 75 mg
 116. Pingback: buy an essays
 117. Pingback: best essay writer
 118. Pingback: writers essay
 119. Pingback: ed meds
 120. Pingback: cleocin otc
 121. Pingback: toucan bird
 122. Pingback: Viagra or cialis
 123. Pingback: furacin krem
 124. Pingback: cialis online
 125. Pingback: compazine pills
 126. Pingback: canadian people
 127. Pingback: cost of coumadin
 128. Pingback: customer essay
 129. Pingback: Real viagra
 130. Pingback: Brand viagra
 131. Pingback: buy cheap viagra
 132. Pingback: cost of ddavp
 133. Pingback: ceza avukatý
 134. Pingback: depakote tablet
 135. Pingback: diamox 250mg usa
 136. Pingback: differin generic
 137. Pingback: 샌즈카지노
 138. Pingback: buy diltiazem 30mg
 139. Pingback: 메리트카지노
 140. Pingback: 코인카지노
 141. Pingback: generic viagra
 142. Pingback: dramamine cheap
 143. Pingback: cost of elavil
 144. Pingback: cheap Nolvadex
 145. Pingback: عکس سکسی
 146. Pingback: what causes ed
 147. Pingback: cheap hyzaar
 148. Pingback: mba essay service
 149. Pingback: cialis daily
 150. Pingback: imodium cost
 151. Pingback: price of viagra
 152. Pingback: right here
 153. Pingback: 우리카지노
 154. Pingback: imuran usa
 155. Pingback: 퍼스트카지노
 156. Pingback: guaranteed signups
 157. Pingback: indocin 75mg uk
 158. Pingback: loan broker
 159. Pingback: viagra for sale
 160. Pingback: cheap macrobid
 161. Pingback: cost of meclizine
 162. Pingback: men's ed pills
 163. Pingback: cheap Aciclovir
 164. Pingback: Angela White Porn
 165. Pingback: buy viagra cheaply
 166. Pingback: canada drugs
 167. Pingback: buy phenergan
 168. Pingback: t shirt printing
 169. Pingback: canada drugs
 170. Pingback: plaquenil prices
 171. Pingback: prednisolone usa
 172. Pingback: Makeup Brushes Set
 173. Pingback: buy viagra online
 174. Pingback: cheap viagra
 175. Pingback: provigil australia
 176. Pingback: UV LED Nail Gel
 177. Pingback: bactrim
 178. Pingback: pyridium price
 179. Pingback: reglan 10mg cheap
 180. Pingback: remeron online
 181. Pingback: stromectol cost
 182. Pingback: cheapest risperdal
 183. Pingback: robaxin usa
 184. Pingback: skelaxin uk
 185. Pingback: cheap spiriva 9mcg
 186. Pingback: tenormin nz
 187. Pingback: cost of toprol
 188. Pingback: tricor for sale
 189. Pingback: voltaren uk
 190. Pingback: zanaflex online
 191. Pingback: cost of zocor
 192. Pingback: viagra power 100
 193. Pingback: zyprexa coupon
 194. Pingback: cost of tadalafil
 195. Pingback: norwaytoday
 196. Pingback: viagra girls
 197. Pingback: dutchnews
 198. Pingback: viagra for sale
 199. Pingback: cphpost
 200. Pingback: buspirone cheap
 201. Pingback: aftonbladet
 202. Pingback: clonidinemg online
 203. Pingback: cefuroxime generic
 204. Pingback: citalopram nz
 205. Pingback: spiegel
 206. Pingback: cialis coupon
 207. Pingback: postimees
 208. Pingback: lemonde
 209. Pingback: 1xbet ng
 210. Pingback: helsinkitimes
 211. Pingback: thrusting dongs
 212. Pingback: icelandreview
 213. Pingback: thesouthafrican
 214. Pingback: mature porn
 215. Pingback: tadalafil jelly
 216. Pingback: اغانى
 217. Pingback: Japanese Porn Land
 218. Pingback: Trans Hub Porn
 219. Pingback: buy trazodone
 220. Pingback: tolterodine tablet
 221. Pingback: fluconazole otc
 222. Pingback: langley plumber
 223. Pingback: buy cialis
 224. Pingback: doxycycline coupon
 225. Pingback: bisacodyl purchase
 226. Pingback: genericVGR
 227. Pingback: Gay Hub XXX
 228. Pingback: viagra kart
 229. Pingback: Mining
 230. Pingback: Mining
 231. Pingback: generic cialis
 232. Pingback: yxqnhgbz
 233. Pingback: Twink Gay Porn
 234. Pingback: estradiol tablet
 235. Pingback: MILF Porn
 236. Pingback: buy azithromycin
 237. Pingback: dmogfgkx
 238. Pingback: Online Advertising
 239. Pingback: men's ed pills
 240. Pingback: best pill for ed
 241. Pingback: alendronate online
 242. Pingback: kratom for sale
 243. Pingback: buy viagra
 244. Pingback: buy viagra
 245. Pingback: lasix generic
 246. Pingback: 335
 247. Pingback: 샌즈카지노
 248. Pingback: 메리트카지노
 249. Pingback: 우리카지노
 250. Pingback: 코인카지노
 251. Pingback: 퍼스트카지노
 252. Pingback: THC Cartridge
 253. Pingback: cheap isosorbide
 254. Pingback: cleocin for sale
 255. Pingback: buy sumycin online
 256. Pingback: click here
 257. Pingback: anaimmi
 258. Pingback: voyage en cargo
 259. Pingback: best cbd oil
 260. Pingback: cbd near me
 261. Pingback: augmentin price
 262. Pingback: cbd for anxiety
 263. Pingback: best cbd for dogs
 264. Pingback: best cbd gummies
 265. Pingback: best cbd for dogs
 266. Pingback: best cbd gummies
 267. Pingback: cardio sex
 268. Pingback: who is expat?
 269. Pingback: best p spot toy
 270. Pingback: cialis vs levitra
 271. Pingback: viagra 100mg
 272. Pingback: working visa
 273. Pingback: cbd for sale
 274. Pingback: online outsourcing
 275. Pingback: BENSEDIN 10MG
 276. Pingback: vibrator for women
 277. Pingback: Gay Porn
 278. Pingback: buy kratom online
 279. Pingback: kratom nerve pain
 280. Pingback: kratom for sleep
 281. Pingback: clitoral vibrator
 282. Pingback: ZOURS STRAIN
 283. Pingback: Thc oil online
 284. Pingback: cialis 10mg cost
 285. Pingback: Pornhome
 286. Pingback: price of viagra
 287. Pingback: viagra medicine
 288. Pingback: safestore auto
 289. Pingback: safestore auto
 290. Pingback: tadalafil online
 291. Pingback: zithromax capsules
 292. Pingback: safestore auto
 293. Pingback: clomid for me
 294. Pingback: technology
 295. Pingback: cheap ed pills
 296. Pingback: pure amphetamine
 297. Pingback: acyclovir usa
 298. Pingback: custom essay order
 299. Pingback: zithromax z-pak
 300. Pingback: click here
 301. Pingback: 300mg sildenafil
 302. Pingback: Herbal incense
 303. Pingback: thc vape juice
 304. Pingback: guns for sale ohio
 305. Pingback: canadapharmacy.com
 306. Pingback: crypto news
 307. Pingback: virtual card buy
 308. Pingback: metformin insomnia
 309. Pingback: snorting paxil
 310. Pingback: 2 gauge wire
 311. Pingback: vcc buy
 312. Pingback: ed meds
 313. Pingback: telegram hyip bot
 314. Pingback: buy delta 8 THC
 315. Pingback: tele consultancy
 316. Pingback: smith & wesson
 317. Pingback: crypto art
 318. Pingback: scooby snacks
 319. Pingback: ruger ec9s
 320. Pingback: cheap metformin uk
 321. Pingback: Guns for sale
 322. Pingback: Gutter Cleaning UK
 323. Pingback: cialis otc
 324. Pingback: finasteride 5mg
 325. Pingback: propecia 1mg
 326. Pingback: Luer Lock Syringe
 327. Pingback: online cbd shop
 328. Pingback: scooter for sale
 329. Pingback: adhd for sale
 330. Pingback: crossdress cams
 331. Pingback: Zakhar Berkut hd
 332. Pingback: 4569987
 333. Pingback: vibrating panty
 334. Pingback: gneric cialis
 335. Pingback: erse
 336. Pingback: news news news
 337. Pingback: learn more
 338. Pingback: about
 339. Pingback: buy insurance
 340. Pingback: موقع سكس
 341. Pingback: psy
 342. Pingback: strapless dildo
 343. Pingback: psy2022
 344. Pingback: best sex toys
 345. Pingback: projectio-freid
 346. Pingback: SEO Los Angeles
 347. Pingback: Pac-Man World
 348. Pingback: kinoteatrzarya.ru
 349. Pingback: topvideos
 350. Pingback: visit website
 351. Pingback: video
 352. Pingback: their website
 353. Pingback: 20mg low price
 354. Pingback: kegel vibrator
 355. Pingback: Glock 43x Magazine
 356. Pingback: gas fireplace
 357. Pingback: bàn học cho bé
 358. Pingback: 20mg low price
 359. Pingback: zestril 20 mg
 360. Pingback: Ukrainskie-serialy
 361. Pingback: lisinopril 104
 362. Pingback: site
 363. Pingback: buy cialis ebay
 364. Pingback: top
 365. Pingback: adult
 366. Pingback: Best Dildo
 367. Pingback: vibrators
 368. Pingback: squirting dildos
 369. Pingback: suction cup dildos
 370. Pingback: diy pocket pussy
 371. Pingback: cz scorpion evo 3
 372. Pingback: buy virtual card
 373. Pingback: best ed drugs
 374. Pingback: pendik escort
 375. Pingback: canadapharmacy.com
 376. Pingback: slot online
 377. Pingback: electric bikes
 378. Pingback: anal sex toy
 379. Pingback: Hair straightening
 380. Pingback: male ed drugs
 381. Pingback: Buy Weed Online
 382. Pingback: strap on vibrator
 383. Pingback: best sex games
 384. Pingback: PARROTS FOR SALE
 385. Pingback: software review
 386. Pingback: ATTA CHAKKI
 387. Pingback: kratom capsules
 388. Pingback: best kratom
 389. Pingback: chelovek-iz-90-h
 390. Pingback: podolsk-region.ru
 391. Pingback: best delta 8
 392. Pingback: homepage
 393. Pingback: pills for erection
 394. Pingback: bender na4alo 2021
 395. Pingback: blogery_i_dorogi
 396. Pingback: buy weed
 397. Pingback: bachelor's degree
 398. Pingback: plaquenil cheapest
 399. Pingback: unsual sex toys
 400. Pingback: anal sex toys
 401. Pingback: Herald Net
 402. Pingback: buy weed online
 403. Pingback: buy weed online
 404. Pingback: weed near me
 405. Pingback: buy weed online
 406. Pingback: tiktok followers
 407. Pingback: buy guns online
 408. Pingback: ivermectin usa
 409. Pingback: Obligasi.com
 410. Pingback: best drugs for ed
 411. Pingback: MILF Porn
 412. Pingback: chernaya vodova
 413. Pingback: 66181
 414. Pingback: escort bayanlar
 415. Pingback: escort istanbul
 416. Pingback: Roofers
 417. Pingback: canadapharmacy.com
 418. Pingback: Romeo 1 Pro
 419. Pingback: Porno
 420. Pingback: vechernyy urgant
 421. Pingback: ukraine
 422. Pingback: 50 beowulf ammo
 423. Pingback: Running Machine
 424. Pingback: viagra online usa
 425. Pingback: viagra cost
 426. Pingback: A3ixW7AS
 427. Pingback: corner summerhouse
 428. Pingback: ipl hair removal
 429. Pingback: click here
 430. Pingback: HBCU Olypmic Token
 431. Pingback: software buy
 432. Pingback: buy juul online
 433. Pingback: Canada pharmacy
 434. Pingback: link
 435. Pingback: real glo carts
 436. Pingback: KremlinTeam
 437. Pingback: medunitsa.ru
 438. Pingback: kremlin-team.ru
 439. Pingback: psychophysics.ru
 440. Pingback: yesmail.ru
 441. Pingback: canada pharmacy
 442. Pingback: plaquenil online
 443. Pingback: miracles happen
 444. Pingback: Suicide Squad 2
 445. Pingback: their information
 446. Pingback: psiholog
 447. Pingback: viagra in sweden
 448. Pingback: appendicitis
 449. Pingback: best penis pumps
 450. Pingback: audio sex stories
 451. Pingback: is cialis safe
 452. Pingback: sirinevler escort
 453. Pingback: Heroin For Sale
 454. Pingback: news
 455. Pingback: happyluke
 456. Pingback: ??????? happyluke
 457. Pingback: handheld massagers
 458. Pingback: regcialist.com
 459. Pingback: atakoy escort
 460. Pingback: kagithane escort
 461. Pingback: cekmekoy escort
 462. Pingback: Shrooms Vancouver
 463. Pingback: ivermectil usa
 464. Pingback: sex toys for men
 465. Pingback: p spot wand
 466. Pingback: mersin escort
 467. Pingback: Takeout Food
 468. Pingback: fun88
 469. Pingback: viagra 40 mg
 470. Pingback: prostate milking
 471. Pingback: powerful vibrator
 472. Pingback: best male strokers
 473. Pingback: best penis pump
 474. Pingback: visit here
 475. Pingback: Masturbator
 476. Pingback: hosting deals
 477. Pingback: ground leases
 478. Pingback: p spot toy
 479. Pingback: male sex toys
 480. Pingback: saatlik escort
 481. Pingback: 99defi Blockchain
 482. Pingback: car for export
 483. Pingback: streamcomplet
 484. Pingback: french streaming
 485. Pingback: streaming gratuit
 486. Pingback: website
 487. Pingback: male stroker
 488. Pingback: what is in prozac
 489. Pingback: orgasm
 490. Pingback: w888
 491. Pingback: rabbit vibrator
 492. Pingback: best male strokers
 493. Pingback: best in ottawa
 494. Pingback: acme academy kalna
 495. Pingback: is lexapro an maoi
 496. Pingback: 메이저사이트
 497. Pingback: sildenafil 50mg
 498. Pingback: 피망포커머니
 499. Pingback: jewelry gift boxes
 500. Pingback: free viagra
 501. Pingback: airwick
 502. Pingback: Thc juul pods
 503. Pingback: ed drugs list
 504. Pingback: cialis daily
 505. Pingback: Duna 2021
 506. Pingback: anal sex toy
 507. Pingback: xanax and cymbalta
 508. Pingback: liquid cialis
 509. Pingback: can i buy viagra
 510. Pingback: tadalafil price
 511. Pingback: clomid treats
 512. Pingback: clomid purchase
 513. Pingback: ivermectin nz
 514. Pingback: apo-prednisone
 515. Pingback: best sex toys
 516. Pingback: aromatherapy oils
 517. Pingback: wholesale cialis
 518. Pingback: ivermectin company
 519. Pingback: stromectol k clav
 520. Pingback: cialis daily uk
 521. Pingback: cialis funny
 522. Pingback: lowesnet
 523. Pingback: CANNABIS PUFF BAR
 524. Pingback: taurus gx4
 525. Pingback: sig p938 for sale
 526. Pingback: ivermectin 2mg
 527. Pingback: medication for ed
 528. Pingback: teva tadalafil
 529. Pingback: magic mushrooms
 530. Pingback: magic mushrooms
 531. Pingback: pods mango
 532. Pingback: pallas cat
 533. Pingback: cockatoo for sale
 534. Pingback: greenguard futon
 535. Pingback: 3080 ftw3 msrp
 536. Pingback: nolvadex pct
 537. Pingback: Vertise

Comments are closed.