Waarom een prepaid simkaart?

Waarom een prepaid simkaart? Een prepaid simkaart heeft diverse voordelen, denk aan de flexibiliteit en het feit dat u nooit meer betaalt dan dat u zelf wilt. Mocht u het beltegoed hebben gebruikt wat u op uw simkaart heeft gezet dan kunt u niet meer bellen. Zo gaat u dus nooit over uw ‘bundel’ heen, iets wat met mobiele telefoonabonnementen nog wel vaker gebeurd. Tegenwoordig kunt u een prepaid simkaart al erg voordelig kopen.

Zie het vergelijkingsschema hieronder!

KPN simkaart kopen

Aanschafprijs: €9,99

Prepaid beltegoed: €10,-
Bellen per minuut: € 0,30
Per sms: € 0,16
Per MB of per dag: (100MB) € 0,25 of €1,-
Houdbaarheid beltegoed: Onbeperkt
Bellen afgerond per: Seconde, na 1e minuut.

Simyo simkaart kopen

Van €7,50 nu voor €5,-

Prepaid beltegoed: €7,50
Bellen per minuut: € 0,10
Per sms: € 0,10
Per MB of per dag: (20MB) €0,15 of €1,-
Houdbaarheid beltegoed: Onbeperkt
Bellen afgerond per: Seconde, na 1e minuut.

Telfort simkaart kopen

Aanschafprijs: €7,50

Prepaid beltegoed: €10,-
Bellen per minuut: € 0,36
Per sms: € 0,08
Per MB of per maand: (50MB) € 0,25 of €2,50
Houdbaarheid beltegoed: Onbeperkt
Bellen afgerond per: Seconde, na 1e minuut.

Tele2 simkaart kopen

Aanschafprijs: €10,-

Prepaid beltegoed: €10,-
Bellen per minuut: € 0,05 LAAGSTE PRIJS!
Per sms: € 0,05 LAAGSTE PRIJS!
Per 10MB of 67MB € 0,25 of €0,50
Houdbaarheid beltegoed: Onbeperkt
Bellen afgerond per: Seconde

Wellicht heeft u al weleens gehoord van een prepaid simkaart, maar wat is nu de reden waarom de prepaid kaart nog steeds zo populair is in Nederland? Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat u nooit, maar dan ook nooit meer betaald dan uzelf wilt. U bepaalt namelijk zelf hoeveel u wilt uitgeven aan het bellen, sms’en en internetten doordat u uw eigen beltegoed kunt opwaarderen. Is uw beltegoed bijna op dan krijgt u een bericht met de vraag of u weer wilt opwaarderen. Wel zo handig, want u kunt dan of opwaarderen of even zorgen dat u wat minder gebruik maakt van uw mobiele telefoon.

Tegenwoordig steeds meer mensen die prepaid bellen

Prepaid wordt weer populairder onder de Nederlandse mobiele telefoongebruikers! Dit komt doordat de telecomproviders er alles aan hebben gedaan om het gebruiksgemak van prepaid gebruikers omhoog te brengen. Zo is een prepaid kaart erg goedkoop in de aanschaf, zijn de beltarieven tegenwoordig bijna net zo laag als in een abonnementsvorm en is het voor u erg makkelijk gemaakt om op te waarderen.

Hoe duur is een prepaid simkaart?

De prijs voor een prepaid kaart is natuurlijk verschillend per provider, maar voor het lage bedrag van €5,- wordt er al een simkaart thuisbezorgd door providers als Simyo of HollandsNieuwe. Hierna volgen andere providers zoals KPN en Tele2 die dit aanbieden voor €10,-. Een erg laag instapbedrag dus, want voor deze vijf euro krijgt u een telefoonnummer, een simkaart en ook nog eens €7,50 of €10,- gratis beltegoed. U kunt dus direct gebruik maken van uw mobiele telefoon! Ook is het zo dat de belkosten van prepaid simkaarten tegenwoordig erg laag is, zo belt u al voor 10 cent per minuut en is het versturen van een smsje even duur. Zo doet u dus ook nog eens lang met uw beltegoed!