Een prepaid simkaart met gprs is dit mogelijk?

Een prepaid simkaart gprs is in principe een prepaid simkaart met internet. Internetten met uw prepaid is tegenwoordig zeker mogelijk. Zelfs 3G en 4G is mogelijk met uw prepaid kaart. Iedere snelheid is dus te verkrijgen met een prepaid simkaart, maar wat zijn nu de verschillen tussen GPRS, 3G en 4G? Lees het in de toekomst in dit artikel.

Wat is GPRS, oftewel 2G.

Het GPRS is momenteel de ‘langzaamste’ variant onder de mobiele internetsystemen . Telefoons die gebruik maken van het GPRS netwerk kunnen een maximale snelheid verwachten van 384 kbps. In 99% van Nederland is het mogelijk om gebruik te maken van dit 2G (GPRS) netwerk.

UMTS, oftewel 3G

Deze derde generatie voor mobiel internet biedt een veel hogere snelheid dan GPRS. Zo is er een maximale snelheid van 14,3 Mbps. Deze snelheid is in Nederland beschikbaar op 94% van alle plaatsen. Vooral in dunbevolkte gebieden is het soms nog niet mogelijk om gebruik te maken van 3G.

LTE, oftewel 4G

Het 4G netwerk wat in het afgelopen jaar in Nederland aan het grote publiek. De nieuwe smartphones van tegenwoordig kunnen het 4G netwerk aan en hierdoor wordt het streamen van video’s, muziek en het ontvangen en besturen van grote bestanden veel aantrekkelijker. Er hoeft niet meer lang gewacht te worden op een foto of een filmpje. De snelheid die met het 4G netwerk gehaald kan worden is 50 Mbps. Hiermee evenaart het in veel gevallen de internetsnelheid die u thuis heeft door middel van het gebruik van Wifi of via het vaste net.

Prepaid internet met snel internet

Indien uw mobiele telefoon (smartphone) geschikt is voor het nieuwe 4G netwerk dan is het mogelijk om met uw prepaid telefoon gebruik te maken van het 4G netwerk. Het netwerk dat vele malen sneller is dan GPRS zorgt voor veel gebruiksgemak. Vraag bij één van de providers die wij vergelijken op bijvoorbeeld onze homepagina een prepaid simkaart aan die ervoor zorgt dat u vrijwel overal in Nederland snel kunt internetten.